Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brokkoliburger csicseriborsókrémmel

Ez a burger igazi téli vitaminbomba a brokkoli és a sárgarépa révén, a hozzá kínált csicseriborsókrém pedig igazán különlegessé teszi.
2016. November 17.

Vegetáriánus burgert már számtalan variációban készítettem, nagyon szeretek kísérletezni a zöldségekkel.

Ez a burger igazi téli vitaminbomba a brokkoli és a sárgarépa révén, a hozzá kínált csicseriborsókrém pedig igazán különlegessé teszi.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A burgerhez:
  • 1 fej brokkoli (50 dkg)

  • 15 dkg sárgarépa
  • 4 dkg parmezán sajt
  • 3 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • kevés zabpehely
  • 4 db tetszőleges hamburgerzsemle
  • jégsaláta
  • retek
  • A csicserikrémhez:
  • 1 doboz csicseriborsó (konzerv, kb. 25 dkg)
  • 1/4 citrom kifacsart leve

  • olívaolaj

Elkészítés

1. A burgerhez a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és lobogó, enyhén sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, és félretesszük hűlni. Közben a répát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük a parmezánnal együtt.

brokkoliburger1

2. A főtt brokkolit pürésítjük, összekeverjük a lereszelt répával és sajttal, sóval, borssal és annyi zabpehellyel, hogy lágy, de formázható keveréket kapjunk. 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívhassa magát. Ezután 4 nagyobb burgert formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

3. Közben a csicseriborsót pürésítjük, majd citromlével és sóval ízesítjük. Fokozatosan adagolva annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.

4. A hamburgerzsemléket kettévágjuk (belső oldalukat ízlés szerint kissé megpiríthatjuk), majd megtöltjük a megmosott jégsalátalevelekkel, a felkarikázott retekkel és a brokkoli-répa burgerekkel. A csicseriborsókrémet a hamburgerekbe kanalazva vagy mellé tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!